Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гуаюса (Ilex Guayusa) – кофеїновмісний національний напій індіанців Еквадора. Близьким родичем цієї рослини є парагвайський падуб або простіше кажучи усім відомий мате. Їх "духовна спорідненість" йде з глибини віків. Так єзуїти у складі місіонерських місій на територіях сучасних Колумбії та Еквадора шанували гуаюсу не менш, ніж їх брати в парагвайських місіях любили мате.
Велика кількість теоброміну (компонент шоколаду) та кофеїну роблять гуаюсу альтернативою для чаю та кави, але з більш м'яким та тривалим впливом. Не забарвлюває зуби так як чай чи кава. При заварюванні дає трав’янистий солодкуватий настій з горіховими нотками та вираженим тонізувальним ефектом.
Як заварювати:
1. Покладіть на дно посуду 1-2 чайні ложки листя на 200-250 мл води та залийте водою t 80C.
2. Заварюйте 5-7 хв. Можна зробити декілька заварок, поступово збільшуючи час кожної наступної.