СІМ ГРУП КИТАЙСЬКИХ ЧАЇВ

У Китаї виробляється величезна кількість сортів і видів чаю як на експорт, так і для місцевого споживання. Існує тисяча причин, які стають запорукою того, що китайський чай відрізняється розкішною різноманітністю, яка підкреслює його безперечні переваги.

Уся ця різноманітність ділиться на 7 великих груп. Китайські чаї бувають:

  1. Зелені чаї.
  2. Жовті чаї.
  3. Білі чаї.
  4. Улуни.
  5. Червоні чаї.
  6. Чорні чаї.
  7. Пуери.

Кожна з груп включає свої підгрупи, види і різновиди. Єдине, що об’єднує певну групу – це вид сировини та метод обробки.

Вид сировини. Чайний лист для кожної з цих груп збирається з певних чайних кущів. Тобто для жовтих чаїв це будуть одні способи збору, для червоних – інші.

Метод обробки. Спосіб обробки чайного листа відрізняється від групи до групи. Для деяких з груп чаїв обробка займає лише лічені години і припускає мінімальну дію на чайний лист, а для інших може тривати декілька днів, впродовж яких сировина проходить різноманітні складні етапи механічної і термічної обробки. У одній провінції фермери висушували чайне листя, намагаючись їх не чіпати, а в іншій – нещадно давили і стискали.

Проте головна вимога залишалася – чай повинен був стати першокласним напоєм!

Похожие статьи


Нет похожих статей

Коментарі


Внешний вид, аромат, вкус настоя и прочие характеристики чая в значительной степени определяются тем, насколько долго и в каком режиме проводится ферментативное окисление чайного листа перед окончательной сушкой. Классификация чаёв по степени окисления неоднозначна, так как китайская терминология несколько отличается от той, которая применяется в Европе и Америке.

Китайцы верят, что Шу Пуэры позитивно сказываются на пищеварении, работе желудочно-кишечного тракта и способствуют похудению. Любой доктор традиционной китайской медицины подтвердит эти слова. Шу Пуэры считаются самыми правильными чаями с точки зрения здоровья.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *