Як правильно пити чай.
Про користь чаю написано немало: жовтий чай хороший для печінки, пуер бадьорить краще за будь-який енергетик, а білий, навпаки, розслабляє. Але секрет благотворної дії напою не лише в різноманітних вітамінах, антиоксидантах і ефірних оліях, але і в способі вживання.
Хороший, правильно заварений чай вимагає багато уваги і повного зосередження. Навіть для спрощеного варіанту чайної церемонії вам треба повністю відволіктися від усіх справ і провести мінімум півгодини наодинці з собою. Якщо щодня викроювати цей час і розслаблятися за чашкою чаю, можна здорово продовжити життя. Головна мета східного споглядального мистецтва, від ікебани до живопису, саме у відстороненні від постійного стресу.
Оригінальний регламент східного чаювання дуже грунтовний, і наслідувати його в домашніх умовах не треба. Зовсім необов’язково одягатися в кімоно дозволених кольорів і за чашкою чаю розмовляти на певні визначені теми. Краще налаштуйтеся на традиційні “чайні емоції” (гармонію, чистоту і спокій), виберіть чай за смаком і проведіть невелику церемонію для самого себе :
Як правильно заварювати чай
1. Використайте м’яку нефільтровану воду і ні в якому разі не кип’ятіть її. Найгарячіша (90-95 градусів) потрібна для улунів, пуера і червоного чаю. Для жовтого і білого – 85 градусів, а найпрохолодніша (80) – для зеленого.
2. Розставте усі потрібні аксесуари на дерев’яній дошці. Візьміть чай з розрахунку 10 г (чайна ложечка) на 200 мл води. Насипте потрібну кількість в маленьку баночку, піднесіть її до обличчя і кілька разів повільно вдихніть.
3. Обполосніть окропом і ретельно висушіть глиняний (для зеленого чаю і улунів) або скляний чайник (для білого і жовтого сортів). Засипте в нього чай через спеціальну воронку, потім налийте гарячу воду до 2/3 об’єму, укутайте чайник полотняною серветкою і злегка погойдайте з одного боку в інший. Не перетримуйте! Чай треба заварювати впродовж двох-трьох хвилин, не більше. На поверхні повинна з’явитися піна з ефірних олій і смол : розмішайте її спеціальною ложечкою.
4. Перша порція чаю потрібна для того, щоб розкрити його смак і видалити пил з листя. Тому її треба вилити в окрему чашку, подумки подякувавши Чайному Духу (якщо ви в нього, звичайно, вірите).
5. Ще раз заваріть чай – тепер його можна пити. Наповніть чашку на 2/3, повільно вдихніть аромат і зробіть ковток. Хороший чай можна заварювати до 10 разів, кожного разу збільшуючи час на півхвилини. Смак з кожною заваркою мінятиметься.
За східною традицією, за чаєм не можна їсти, слухати музику і взагалі відволікатися. Буквально дотримуватися цього правила, звичайно, зовсім необов’язково. Заваривши чай, поставте диск для релаксації, приготуйте трохи корисних солодощів і насолоджуйтеся: любов до себе – абсолютно самостійна духовна практика.

Похожие статьи


Новий фірмовий відділ в ТРЦ «Космополіт»!

Шановні пані та панове! 18 вересня 2017 року відкривається новий торговий відділ «Світ чаю» у…

15.09.2017

Новий фірмовий відділ в ТРЦ «Ocean Plaza»!

Шановні пані та панове! 11 серпня 2017 року відкривається новий торговий відділ «Світ чаю» у…

07.08.2017

Новий фірмовий відділ в ТРЦ «Skymall»!

Шановні пані та панове! 1 серпня 2017 року відкрився новий торговий відділ «Світ чаю» у…

01.08.2017

Коментарі


Не следует забывать о частом перемешивании смеси. Духовка должна быть немного приоткрыта. Под противень кладут красные кирпичи или облицовочную плитку из керамики, чтобы не пересушить чай. Это приспособлением работает наподобие русской печи и нормализует температуру в духовке. В этом заключается очень важный момент, так как от этого зависит, насколько целебным получится напиток.

Сергей, иван чай снижает высокое давление, но не понижает его ниже нормы. Он способен регулировать нервно-рефлекторную деятельность, часто нарушенную у больных гипотонией. Тем не менее, гипотоникам его рекомендуют пить на ночь, чтобы сон был более крепким.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *